آش شله قلمکار
آش شعله قلمکار
مزاج : معتدل
مفید برای: معتدل به سمت گرم، ملیّن، تقویت عمومی بدن
مواد لازم:
برنج نیم کوب : یک پیمانه
روغن کنجد : به میزان لازم
پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ
سبزیجات خشک معطر : به میزان لازم
عدس یا باقالا : یک دوم پیمانه
سبزی آش : ۵۰۰ گرم
جوانه ماش : یک دوم پیمانه
نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری، پودرزیره : به میزان لازم
روش تهیه
حبوبات را از قبل خیس می کنیم. سبزی را به ۳ تکه بزرگ خرد می کنیم. نخود را به همراه آب و کمی زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم تا کاملاً پخته شود و آب آن تمام شود. عدس، ماش، برنج و سبزی را همزمان با هم به همراه مقداری نمک، فلفل، زنجبیل و کمی زردچوبه می پزیم تا آب غذا تمام شود. پس از آن عدس، ماش و سبزی را خوب می کوبیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده، پودر زیره را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت داده، پس از مدتی سبزیجات خشک معطر را به آن اضافه کرده و مجدداً کمی تفت می دهیم. پیاز و نخود را به مواد کوبیده شده اضافه می کنیم. مدت کمی غذا را حرارت می دهیم تا آماده شود.