خواص پزشکی ساقه ریشه و برگ اوشگون یا ریواس | اوشگون یا ریواس ترش مزه و مفید | اوشگون طارم
ریواس | اوشگون دارای برخی عناصر مانند پتاسیم و کلسیم و از نظر ویتامین ها غنی است و در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش کاربرد دارد.
اوشگون | ریواس باعث استحکام بافت استخوان می شود.
ساقه ترش مزه و مفید اوشگون | ریواس خواصی جدا از برگ آن دارد و از آن در تهیه غذاهای گوناگون استفاده می شود. اگر چه می توان این ساقه را خام خواری کرد اما برگ های آن مسموم کننده هستند.
خواص ساقه اوشگون یا ریواس :
– مقوی قلب و اعصاب است.
– با تحریک ترشح نمکهای صفراوی از کبد، باعث تنظیم جذب چربی از روده میشود.
– باعث کاهش خونریزی از معده و روده میشود.
– به رفع اختلالات قاعدگی کمک میکند.
– ورم ملتحمه چشم را کاهش میدهد.
– به ترمیم جراحات، زخمهای چرکی سطحی و سوختگیهای پوستی کمک میکند.
– مسرتبخش است و باعث رفع افسردگی میشود.
– لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کاهش میدهد.
– کاهنده چربی و کلسترول خون است و از ایجاد لخته در رگها جلوگیری میکند.
– مصرف مداوم آن باعث تصفیه خون و رفع جوش و دمل میشود.
– کاهنده شهوت است.
– زخمهای دهان را درمان میکند.
– سرگیجه و وزوز گوش را کاهش میدهد.
– فیبر و پتاسیم موجود در آن سوخت و ساز بدن را بالا میبرد و باعث کاهش وزن میشود.
– اسید معده را متعادل میکند.
– برطرف کننده استرس، ترس و وسواس است.
خواص ریشه اوشگون یا ریواس :
ریشه اوشگون یا ریواس در پزشکی کاربرد دارد و برای تهیه دارو از آن استفاده می کنند.
ریواس یا اوشگون همچون مناطق کوهستانی دیگر در کوههای طارم زنجان نیز یافت میشود. و هر سال در فصل بهار مردم برای تهیه انواع تره محلی و حتی اوشگون به این منطقه می روند.
تصویری از مخلوط ریواس یا اوشگون با توت فرنگی | سالاد ریواس یا اوشگون
عکس برگ های مسموم کننده اوشگون یا ریواس
در چین مزارع ریواس یا اوشگون وجود دارد و بعضی از کشاورزان به تولید ریواس یا اوشگون می پردازند.
منبع: مجله سرگرمی و تفریحی عکس سی یو | Cyou